SmartSums: טכנולוגיה חכמה מבית ישראל תורמת
רוצים לדעת איך תוכלו להגדיל את התרומות שלכם ב-30%? צפו בסרטון הבא:
תודה כבר אמרת? על חשיבות הוקרת התודה לתורמים
"אלו שחוגגים את הכרת התודה כהרגל ארגוני מגייסים יותר כסף, משמרים תורמים לטווח ארוך יותר ויוצרים יותר חדשנות. הם גם נחשבים למקומות עבודה שיותר טוב לעבוד בהם". (מתוך ספרו של ג'ף ברוקס: מותג העמותה המגייסת כסף:
לעודד תורמים לתת, לתת בשמחה, ולהמשיך לתת").

חשיבות הוקרת התודה לתורמים היא עצומה. אנשים שמקבלים תודה על מתן תרומה שביצעו או עבור כל סיבה אחרת, נמצאו כבעלי מוטיבציה גבוהה יותר לסייע למוקירי התודה, מעודדי התנהגות אלטרואיסטית בקרב אחרים וכמי שחשים יותר מוערכים. כל תורם רוצה לדעת שיש שם, פנים וערך ליעד התרומה שיצאה מכיסו, כך שהכסף לא ניתן לשווא אלא יש לו השפעה של ממש, קטנה או גדולה. אמירת תודה פשוטה נותנת את התשובה לצורך בסיסי זה, וערכה אדיר בהיבט ההתנהלות של העמותה מול כל תורם ותורמת מעבר לכך זה גם מעלה את הסיכויים שהתורם ישוב ויתרום לעמותה שלך.
אז מה היא הדרך הנכונה להודות לתורמים? מי ראוי לקבל תודה? תורם שנותן תרומה באופן קבוע בהוראת קבע של 15 שקלים בחודש? תורם גדול שנותן 15,000 ש"ח בחודש? תורם בפעם הראשונה שתרם 50 ש"ח או אולי תורם חדש שתרם לקמפיין לגיוס המונים? התשובה היא חד משמעית: כל תורם צריך לקבל מכתב תודה. ללא קשר לגודל התרומה שנתקבלה או לסוג התרומה.
להלן 5 קווים מנחים שמומלץ לקחת בחשבון כשרוצים להודות לתורמים:
1.
זכרו את המסר שאתם רוצים להעביר: פשוט להגיד תודה. אל תשתמשו בהזדמנות להבעת תודה על מנת להעביר מסרים נלווים אחרים כמו למשל ליידע על אירוע כמו ערב התרמה. או פרוייקט חדש שעומד על הפרק. אל תבקשו תרומה נוספת. פשוט אמרו תודה
2.
הפרידו את מכתב התודה שלכם ממשלוח הקבלה על התרומה. אל תערבבו ביניהם.
3.
כיתבו את מכתב התודה כמכתב אישי. הוסיפו את שם התורם והסכום שנתרם והימנעו מנוסח מובנה ואחיד לכולם.
4.
חשבו יצירתי- באפשרותכם לשלח מכתב תודה סטנדרטי רגיל כמו רוב העמותות, או להיות יצירתיים ומקוריים ולשלח משהו יוצא דופן שיעורר את תשומת הלב ויעלה חיוך על פניו של התורם, מכתב תודה הכתוב בכתב יד אישי, תמונה אותנטית של אנשי הצוות שלך מחזיקים את אותיות המילים "תודה רבה" או ווידאו קצר שמתאר את פעילות העמותה והשפעתה של כל תרומה יכולים לעשות את העבודה.
5.
הכל עניין של זמן- שלחו את מכתב התודה בחלון זמנים ריאלי. מומלץ לשלח מכתב תודה לתורם בתוך 24-48 שעות מרגע התרומה. על כל פנים אל תשלחו את מכתב התודה אחרי למעלה מחמישה ימים. זה כבר ייאבד את האפקט.
הוקירו תודה. זה עושה נפלאות.
פוסט אורח: יחסי ציבור למגזר השלישי - יצירת ערך תקשורתי
בעשור האחרון עולם התקשורת הולך ומשתנה בקצב מסחרר ומתאפיין במגמות המחייבות את כלל השחקנים בזירה הציבורית, להתאים עצמם למציאות החדשה. בין המגמות הבולטות: צריכת תוכן מוגברת באינטרנט על פני המדיה המסורתית, מיזוג מערכות תקשורת – דבר המצמצם את מספר השחקנים ואת התחרות בתחום, המדיה החברתית תופסת את מקומה של המדיה הקלאסית ומגבירה חשיפה של סיפורים תקשורתיים, השיח גולש מהרשת למדיה המסורתית וההיפך, הסיקור הוא יותר ויותר מנקודת הסתכלותו של האזרח הקטן – "מה יוצא לו מזה?" ואפליקציות (דוגמת ווטסאפ) להעברת מסרים מיידיים, תוך תיעוד תמידי באמצעות צילום, מאפשרות קשר ישיר בין אנשי תקשורת לציבור הרחב.
התחרות על הקשב קשה ביותר ונשאלת השאלה, כיצד בכל זאת במצב הקיים ניתן להשיג סיקור תקשורתי איכותי התואם את מטרות הארגון? התשובה לשאלה זו היא: באמצעות בידול ומיקוד. בישראל מאות שחקנים בזירת המגזר השלישי. רבים מהם עוסקים באותם נושאים בדיוק, חשובים ככל שיהיו. האפשרות להתבלט בזירה זו היא כמעט בלתי אפשרית.
להלן מספר עצות שימושיות ליצירת בולטות תקשורתית תוך הימנעות מטעויות נפוצות בתחום יחסי הציבור:
1. "במה אני מספר 1?"
ארגון הרוצה להתבלט חייב לשאול את עצמו לפני היציאה למהלך התקשורתי – "במה אני מספר 1?", מה המטרה החשובה ביותר לארגון להשיג באמצעות החשיפה הציבורית והתקשורתית.
2. בחירת הזירה הציבורית
יש לבחור את הזירה הציבורית המתאימה. האם אני שחקן רווחה, האם אני בשוק הכלכלי, האם אני פונה לציבור הרחב או שאני יכול לפלח את הקהל אליו אני רוצה ושואף להגיע ועוד.
3. ספרו סיפור מעניין
לספר סיפור מעניין, סיפור שיהיה מעניין לקרוא, שמשאיר לקורא רצון להמשיך ולהרחיב את הידע.
4. דו"חות ונתונים
אין תחליף לנתונים מספריים מהימנים המציגים את הפעולות בשטח. זה אמנם לוקח זמן, אך בסופו של יום אין לזה תחליף. זה מעיד על מקצועיות, על רציפות ועל בחינה מעמיקה של תהליכים והסקת מסקנות.
5. טיימינג
לדעת מתי להוציא ידיעות לתקשורת, לשים לב למועדים בינלאומיים רלבנטיים, לדעת באיזה שעות וימים עורכים תדרוכי כתבים.
6. תנו כבוד
בעידן של מדיה חברתית וממשקים בין המדיות, אין דבר כזה "ערוץ קיקיוני".
7. חפשו.
והכי חשוב... יחסי ציבור לא קורים מעצמם. צריך לעבוד בזה. לחפש סיפורים, לחפש נתונים, לחשוב...
בהצלחה! קרמר דוידוביץ' | אסטרטגיה, ייעוץ תקשורתי ושיווק דיגיטלי.
דו"ח הנתינה המקוונת לשנת 2016 מעלה כי במהלך השנה האחרונה חל גידול משמעותי בכמות התרומות המקוונות כאשר סך ההכנסות של עמותות מתרומות מקוונות עלה ב-14%, זאת כאשר סך הפילנתרופיה בישראל עלה ב- 9% בלבד. הנתונים, המבוססים על תרומות שבוצעו באמצעות הפלטפורמות של 'ישראל תורמת' בשנת 2016 בסך של 38 מיליון ₪ עבור 558 עמותות וארגונים שונים בישראל, מגלים כי תרומה מקוונת ממוצעת של ישראלי היא 174 ₪, בעוד תרומה מקוונת ממוצעת של תושב חו"ל לישראל היא 627 ₪. ...
בראש רשימת התורמים מחו"ל לעמותות ישראליות עומדים האמריקאים, לאחר מכן הקנדים, הבריטים והאוסטרלים. את העשיריה הראשונה סוגרת שבדיה.
למרות שישראלים ביצעו 76% מהתרומות שקיבלו עמותות ישראליות, תרומות של תושבי חו"ל היוו 53% מההכנסות המקוונות של עמותות ישראליות. אחוז התרומות מתושבי חו"ל לישראל עלה השנה ב-20%, קצב גידול כפול מהגידול בנתינה מקוונת של ישראלים (9%).
היום הפופולארי ביותר לנתינה
היום הפופולרי ביותר לנתינה ישראלית ב-2016 היה יום שלישי, בו בוצעו הכי הרבה תרומות בממוצע במהלך השנה. השעות הפופולריות ביותר לביצוע תרומות הן בין 10:00-13:00.
תחומי העיסוק של עמותות/ארגונים לפי היקף התרומות הם: מזון ורווחה (43% מהתרומות), זכויות אדם וארגונים פוליטיים (23%), חינוך (12%), איכות הסביבה והגנת על בעלי חיים (11%), בריאות (5%), דת (3%) ואומנות ותרבות (2%)
העיר הכי נדיבה
לפי נתוני הדוח, שדירג את הישובים (מעל 10,000 תושבים) אשר תושביהן מבצעים הכי הרבה תרומות מקוונות, רעננה היא העיר ממנה מתקבלות הכי הרבה תרומות מקוונות בישראל. אחריה ברשימה תל אביב, גבעתיים, רמת השרון ומודיעין. את החמישייה השנייה פותחת הוד השרון ולאחריה ירושלים, הרצליה, רמת גן ובמקום העשירי רחובות. מבין הישובים הקטנים (עד 10,000 תושבים) אפרת היא הישוב בו התבצעו הכי הרבה תרומות מקוונות.
מפילוח של התרומות לפי הישובים בארץ עולה כי בירושלים תורמים הכי הרבה לעמותות מזון לנזקקים (25% מהתרומות) אבל רק 2% לעמותות למען בעלי חיים. בת ים, לעומת זאת היא העיר בה תורמים הכי הרבה לעמותות למען בע"ח (43% מסך התרומות שביצעו תושביה). בתל אביב בוחרים רוב התורמים לתרום לעמותות העוסקות בזכויות אדם וארגונים פוליטיים (14% מסך התרומות) והעיר שתושביה תרמו הכי הרבה לארגוני בריאות היא בני ברק (32% מסך התרומות שביצעו תושביה). מבשרת ציון הוא הישוב שתרם הכי הרבה לארגוני חינוך (12%).
יונתן בן דור, מייסד ומנכ"ל 'ישראל תורמת': "אין ספק שהמעורבות החברתית והנתינה של הישראלים באה לידי ביטוי בין השאר בתרומות עבור ארגונים ועמותות בכל התחומים. עם זאת סביר להניח שהסיבה לכך שתרומה ממוצעת של ישראלי נמוכה יותר משל אמריקאי, גם כשמדובר בתרומה עבור עמותות ישראליות, היא העובדה שאנשים לא מודעים לתמריצי מס הקיימים בחוק. על אף שתורמים זכאים לקבל זיכוי מס משמעותי על תרומתם, הנתונים מגלים שבפועל אחוזים בודדים ביותר של תורמים פרטיים מודעים לכך ופועלים כדי לקבל את זיכוי המס. לא בכדי התרומות הפילנתרופיות בישראל מסתכמות ב–0.48% מהתמ"ג, לעומת 2.1% בארה"ב."
לנתונים נוספים צפו בסרטון שבראשית הפוסט.
פייסבוק לעמותות: טיפים לניהול נכון של עמוד עמותה רשמי
עמוד פייסבוק של עמותה המנוהל נכון עשוי להיות כלי רב עוצמה עבורך. באמצעות עמוד רשמי ניתן להעלות מודעות לפעילות ומטרות העמותה, לשמור על קשר אקטיבי עם התומכים והתורמים וכמובן לגייס תרומות.
על פי נתוני פייסבוק עצמה, מעל 1.5 מיליון עמותות מרחבי העולם פועלות כיום ברשת החברתית.
הקמת עמוד רשמי לעמותות בפייסבוק כידוע אינה כרוכה בעלות כלשהי. תחזוק עמוד הוא קל יחסית וידידותי למשתמש אך בהחלט דורש השקעה, מחשבה וזמן.
ריכזנו עבורך בבלוג שלנו כמה טיפים לניהול מושכל של עמוד העמותה שלך שיסייעו לך בניהול נכון של העמוד.
הדקות חולפות והזמן אוזל לקראת כניסת השנה האזרחית החדשה בסוף החודש. אמנם נותרו עוד ימים ספורים לחודש דצמבר, החודש עם אחוזי הנתינה הגבוהים ביותר בשנה, אולם כל יום הוא יום בו ניתן לנצל את המומנטום ולגייס עוד. "ישראל תורמת" שמחה להגיש לך 5 צעדים מיידיים להגדלת היקף התרומות שלך כאן ועכשיו, עוד לפני סוף השנה:
1. שימוש בטפסי תרומה ממותגים
על פי הנתונים, שימוש בטפסי תרומה לא ממותגים גורם לירידה של כ- 66.7% בתרומות המתקבלות לעומת שימוש בטפסי
תרומה ממותגים. צרו טפסי תרומה מעוצבים עם הלוגו שלכם, נגישים וברורים על מנת להגדיל את היקף התרומות כבר עכשיו.
2. שימור תורמים
ישנה חשיבות עליונהלשימוש תורמים בפרט ותומכים בעמותה שלך בכלל במדיה החברתית, ברשימת תפוצה מסודרת למשלוח ניוזלטרים ובמערכות לשימור תורמים
קיימים על ידי העמותה על מנת למקסם את היקף התרומות הניתנות. הסבירות שתורם שכבר תרם בעבר לעמותה מסוימת יתרום לה שנית, גבוהה יותר במהלך חודש דצמבר.
3. הנגישו את טפסי התרומות
בשנת 2015, כ- 6.5 מיליארד דולרים של תרומות נאבדו בעקבות קושי של התורם לתרום באמצעות שימוש בנייד. לאחר שכבשת את
ליבם של התורמים והם כבר הסכימו לפתח את הכיס ואת הלב, כל מה שנותר להם הוא למלא את טופס התרומה ולשלח את הכסף בקליק. רגע העברת התרומה הכספית לעמותה שלך הוא
קריטי במיוחד. מספר עיכובים קלים ותקלות טכניות, הסחת דעת קלה ואיבדת את התורם. שימוש בטופס תרומה ידידותי למשתמש בכלל ובמכשיר הנייד בפרט מקנה יתרון משמעותי לכל מי שרוצה לגייס כספים בצורה דיגיטלית.
4. הנפיקו קבלות אוטומטית באופן מיידי
- תורמים רבים, במיוחד במהלך חודש דצמבר, זקוקים להנפקת הקבלה באופן מיידי לאי מייל על מנת לקבל זיכוי מס עם סיום השנה. וודאו כי הקבלות שלכם נשלחות לתורמים
ישירות וללא מאמץ או דיחוי.
5. הוקירו תודה
לתורמים שלכם וספרו להם על חשיבות תרומתם- כ-63% מהתורמים העידו על עצמם כי חשוב להם לדעת כיצד התרומה שלהם השפיעה על פרויקטים
שונים בעמותה.
בהצלחה!
צוות ישראל תורמת.
מדריך עמותות ליצירת קמפיין קבוצת ריצה לגיוס תרומות במרתונים
מרתונים בכלל והמרתונים הקרבים בפרט בתל אביב (24.2) ובירושלים (17.3) הם הזדמנות פז לקדם את העמותה שלכם ברמה המקומית ואף הבינלאומית באמצעות הקמת קבוצת ריצה לגיוס תרומות.
הקמת קבוצת כזו מאפשרת לתומכים שלכם המעוניינים לרוץ במרתון לגייס עבורכם תרומות במסגרת הריצה שלהם או לחילופין לתרום לכם במסגרת הקמפיין (ללא השתתפות אקטיבית במרתונים עצמם).
40,000 איש מישראל ומדינות אחרות השתתפו אשתקד במירוץ תל אביב. 25,000 משתתפים מ-62 מדינות שונות רצו במרתון ירושלים. השנה המספרים צפויים להיות גבוהים עוד יותר. ארועי המרתונים מושכים אליהם תשומת לב רבה ומשמעותית, גם תקשורתית. רצים רבים ישמחו לרוץ ולקדם את העמותה שלכם במסגרת הריצה שלהם. אחרים ישמחו לסייע לכם בקידום מטרכתם החברתית ולתת תרומה לקבוצה במסגרת ספורטיבית זו. לאור הפוטנציאל האדיר הטמון במרתונים הללו, מבחינת גיוס תרומות והגדלת החשיפה לעמותות, אנו ב"ישראל תורמת" יצרנו עבורכם כלי ליצירת קמפיין קבוצת ריצה לעמותה במספר צעדים פשוטים.
להלן השלבים ליצירת קמפיין קבוצת ריצה:
1. היכנסו לחשבונכם ב"ישראל תורמת" או פיתחו חשבון חינם כאן.
2. צרו קמפיין קבוצה חדש המאפשר לציבור הרחב לגייס עבורכם תרומות.

3. בחרו שם לקמפיין והגדירו את הסוג והקטגוריה הכללית אליה הוא משתייך.
בשלב זה באפשרותכם גם לבחור האם ברצונכם ליצור קמפיין עם אפשרות לגייס תרומות בהוראת קבע או באופן חד פעמי בהתאם ללוחות הזמנים שלכם ומועדי המרתונים.
סווגו את קטגוריית הקמפיין שלכם לפי רצונכם- כמו לדוגמא "קמפיין מרתונים".
בחירת הקטגוריה של הקמפיין משפיעה על הופעת הקמפיין בעמוד קבוצות הריצה הראשי של "ישראל תורמת". כך לדוגמה, במידה ותשייכו קמפיין שיצרתם עבור מרתון תל אביב לקטגוריה זו, הוא יופיע ויקודם בעמוד קבוצות הריצה הראשי עבור מרתון תל אביב שנקדם מטעמנו במסגרת האירוע.

4. הגדירו את טווח הזמנים של הקמפיין.
בחרו יום ושעה לתחילת הקמפיין ולסיומו. בבחירת המועדים הקדישו תשומת לב יתרה לזמן הנדרש לכם מבחינה ארגונית לקדם את הקמפיין באמצעי השיווק העומדים לרשותכם (כמו למשל רשתות חברתיות, ניוזלטרים וכדומה). כמו כן התייחסו לזמן הנדרש לתומכים שלכם לגייס בעצמם תרומות ולקדם את גיוס התרומות שלהם עבורכם באופן עצמאי, וכמובן שימו לב למועדי המרתונים עצמם/ . וודאו כי אתם יוצרים את הקמפיין די זמן מראש לאפשר את כל אלו. ככל שתיצרו את קמפיין קבוצת הריצה יותר זמן מראש כך תאפשרו יותר זמן לגייס תרומות.

5. העלו תמונה המתארת את פעילותכם ומטרתכם החברתית
צרפו לקמפיין תמונה מובילה המבטאת את חשיבות מטרתכם החברתית בקמפיין זה ובכלל. בחרו תמונה באיכות טובה וברזולוציה גבוהה. באפשרותכם להעלות גם קובץ ווידאו.

6. תארו בכתב את הקמפיין שלכם ועודדו את הציבור להצטרף אליכם
ספרו לאנשים במילים נבחרות על פועלכם ומטרתכם בקמפיין זה ובכלל. הסבירו עד כמה חשובה תרומתם והתגייסותם לטובת קבוצת הריצה שלכם אם באופן אקטיבי בריצה והצטרפות באמצעות פתיחת עמוד אישי ואם במתן תרומה. כיתבו גם בעברית וגם באנגלית על מנת להגדיל את היקף החשיפה שלכם לקהל רחב ככל הניתן.

7. בחרו האם ברצונכם להציב יעד תרומות קבוע ומוגדר מראש או להשאיר זאת פתוח.

8. במידה ותרצו, תוכלו לשלב קוד אנליטיקס למעקב בעמוד הקמפיין שלכם ו/או בעמוד התודה שלכם בקמפיין שיצרתכם.

הקמפיין מוכן! צאו לדרך והחלו בהפצתו ובגיוס משתתפים לקבוצת הריצה.